Konya'da tatlı su çeşmeleri akmıyordu! Nedeni belli oldu

Konya'da tatlı su çeşmeleri akmıyordu! Nedeni belli oldu

Konya'da geçtiğimiz günlerde bazı tatlı su çeşmelerinde sular kesildi. Vatandaş, suların neden kesildiğini merak ederken, KOSKİ Merhaba Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada “Tatlı su şebekesinde genel bir bakım ve kayıp çalışması yapıldı” denildi.

Konya'da geçtiğimiz günlerde birçok tatlı su çeşmesinden su akmadı. Su doldurmaya gelen birçok vatandaş, çeşmeden eli boş döndü. Konyalılar, kesintinin neden yaşandığını merak etti. Merhaba Gazetesi haber servisine konu ile ilgili birçok şikayet geldi. Vatandaş, kesintilerin 'su kıtlığı veya kuraklık' sebebiyle olduğunu da düşündü. Kılınçarslan Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, “Gün içinde evimizin yakınlarında bulunan tatlı su çeşmelerini gezdik. Hiçbirinde su akmıyordu” dedi. Kesintilerin susuzluk sebebiyle değil, arıza bakımları dolayısıyla olduğu öğrenildi. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklama gönderdi.

3-4.jpg

HIZLI ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLİYOR AYNI GÜN SU VERİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, konu ile ilgili gazetemize gönderilen bilgilendirme metninde şu ifadeler yer aldı: “Şehir merkezinde bin çeşme ile Türkiye’ye örnek şekilde ücretsiz tatlı su hizmeti veren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, tatlı su şebekesinde genel bir bakım ve kayıp kaçak çalışması yapmaktadır.
Kayıp kaçak ve bakım çalışmaları; su tasarrufu ve hizmetin kesintisiz şekilde verilmesi açısından önem taşımaktadır. Tespit edilen arızalara kısmi kesintiler yapılarak müdahale edilmektedir. Müdahale edilen arızalarda çalışmalar hızlı bir şekilde tamamlanarak aynı gün çeşmelere su verilmektedir.” Edinilen bilgilere göre de dün itibarıyla Konya'daki bütün tatlı su çeşmelerine su verildi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum