Konya'da bu konuma 15 santimetre kar yağdı! Merkeze 40 kilometre

Konya'da bu konuma 15 santimetre kar yağdı! Merkeze 40 kilometre

Konya'da mevsim normallerinin dışında gerçekleşen doğa olayları, halkı şaşkına çevirdi. Türkiye'nin iç kesimlerinden olan Konya'da, yaz mevsiminin yaklaştığı bir dönemde beklenmedik bir meteorolojik olay yaşandı.

Konya'da mevsim normallerinin dışında gerçekleşen doğa olayları, halkı şaşkına çevirdi. Türkiye'nin iç kesimlerinden olan Konya'da, yaz mevsiminin yaklaştığı bir dönemde beklenmedik bir meteorolojik olay yaşandı. Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyu devam eden soğuk hava ve sağanak yağışlar, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde kendini gösterdi.

1.jpg

Konya'nın merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan beyaz örtünün kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı. Sarayönü Ladik Mahallesi yüksek kesimlerde Yumlaklık mevkii tarafında meydana gelen kar yağışı ile birlikte etraf beyaza büründü.

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlere ve Ladik’i çevreleyen dağlara yağan kar, şaşkınlıkla karşılandı

Şehirde yaşayanlar, normalde baharın güneşli günlerini beklerken, karla kaplı manzaralarla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadılar.

2.jpg

uzmanlar, bu olayın sıra dışı olduğunu ve mevsim normallerinin oldukça dışında bir durum olduğunu belirtiyorlar. Özellikle ilkbahar aylarında bu tarz yoğun kar yağışlarının yaşanmasının ender olduğuna dikkat çekiyorlar.

3.jpg

Şaşırtıcı kar yağışı, Konya'da yaşayanları hem sevindirdi hem de şaşırttı. Bazıları için beklenmedik bir hediye olan kar, bazılarını ise ısınmış güneşin özlemini daha da artırdı.

Yaşanan bu meteorolojik olay, iklim değişikliğinin etkilerini bir kez daha hatırlatırken, doğanın insana sürekli olarak sürprizler yapabileceğini bir kez daha gösterdi.

ei.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum