Konya için büyük fırsat! Tam 34 milyar TL yatırım yapılacak

Konya için büyük fırsat! Tam 34 milyar TL yatırım yapılacak

Türkiye'nin üretim kapasitesi gün geçtikçe artıyor. Son olarak Çinli BYD otomobil üretmek için Manisa'ya fabrika kurma kararı aldı. Söz konusu yatırımın miktarı 34 milyar TL olarak açıklandı. Bu yatırımın Konya için büyük avantajlar içerdiği söyleniyor.

Türkiye genelinde kurulan fabrika sayısı her geçen gün artıyor. Bursa Gemlik'te kurulan TOGG fabrikasında T10X modeli üretiliyor. Ülkenin otomotiv sanayindeki başarısı kanıtlanınca yabancı firmalar da yatırım için keşiflere başladı.

fabrika.webp

TÜRKİYE'YE 34 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

Sonunda somut bir adım atıldı Çinli otomobil devi BYD Manisa'ya fabrika kurmaya karar verdi. Toplamda 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması yapıldı. BYD'nin Türkiye yatırımının miktarı tam 34 milyar TL'ye denk geliyor. Fabrikanın tam kapasiteyle üretime girmesi birçok kente katma değer sağlayacak.

byd.webp

KONYA İÇİN BU YATIRIM BÜYÜK FIRSAT

Özellikle otomotiv yedek parça üretiminde lider olan Konya için bu yatırımın büyük fırsat olduğu söyleniyor. Önümüzdeki yıllarda fabrikanın tamamlanmasıyla birçok Konya firmasının fabrikaya yedek parça üretebileceği ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi