Her gelen bakan müfredat değiştiriyor! Eğitim yap-boz tahtası oldu

Her gelen bakan müfredat değiştiriyor! Eğitim yap-boz tahtası oldu

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Müfredat değil önce anlayış değişmeli. Eğitim gerçekten milli olmalı” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı “Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli” müfredatının taslağını paylaştı. Türkiye'de eğitim sistemindeki müfredat yine değişiyor. Veliler ve eğitimciler, sürekli yapılan müfredat ve sınav sistemindeki değişmelerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiriyor. 2002 yılından bu yana eğitimde istenilen bir sistem henüz oturtulamadı. Her gelen bakan, kendi sistemini kurmaya çalıştı. 22 yıl içinde ise Milli Eğitim'de 9 bakan değişti. Sınav sistemi, defalarca sil baştan inşa edildi. Bakan ve sınav sistemi değişikliği ise tartışmalara sebep oldu. Bazı eğitimciler, milli bir eğitim politikası oluşturulamadığını, bunun sonucunda da başarısızlıkların arttığını söylüyor.

4-2-bahattin-ertugrul.jpg

HER GELEN BAKAN MÜFREDATI DEĞİŞTİRİYOR!

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, müfredat değişikliği kararıyla ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Başkan Ertuğrul, müfredat değişikliğinin bugüne kadar eğitimdeki sorunlara bir çözüm üretmediğini söyleyerek, “Anlayış değişmeli” dedi. Değişiklik konusunda idarecilere, öğretmenlere danışılmadığını sadece karar alındığını ve eğitimcilerin 1 hafta gibi kısa bir süreliğine görüşlerinin istendiğini hatırlatan Ertuğrul, “Dünya değişiyor. Zaman değişiyor. Eğitimde herhangi bir konuda bir değişim yapılacaksa önce öğretmene sorulmalı. Öğrenciyle, veliyle yüz yüze gelen, bu işi bilen öğretmenlerdir. Biz, bir eksiklik görüyoruz. 22 yılda değişen bakan sayısının haddi hesabı yok. Her gelen bakan sınav sistemini değiştirdi. Müfredatta büyüklü küçüklü değişiklikler yaptı. Bize göre eğitim milli olmalı. Şartlar, kurallar sürekli değiştirilmeli. Madem çocuklarımız için 'geleceğimiz' diyoruz, gerekeni yapalım. Çocuklarımızın geleceği o an görevde bulunan bakanın isteklerine ve dünya görüşlerine göre değişmemeli. AK Parti iktidarlarında 21 yıl boyunca göreve gelen 9 bakan tarafından eğitim sistemi ve müfredat sil baştan değiştirildi” şeklinde konuştu.

4-1-2.jpg

BU BİR PARTİ PROGRAMIDIR!

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bir parti programıdır. Çünkü AK Parti, 'Türkiye Yüzyılı'' dedi. Milli Eğitim Bakanlığı da 'Türkiye Yüzyılı Maarif Programı' dedi. Metnin içerisinde; 43 kez bilim, 61 kez ahlak, 46 kez erdemin, 400 den fazla değerin geçtiğiniz görüyoruz. Bu müfredatta Atatürk yok, Cumhuriyet yok. O zaman Milli Eğitim Bakanı 22 yılın sonunda önceki müfredatlara baktı. Ahlaki ve erdemi eksik buldu. Bunları eklemek istedi. Bu da aslında kendi ideolojilerine göre nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını net bir şekilde gösteriyor. Yangından mal kaçırırcasına yapılan müfredat değişiklikleri her seferinde şeffaf olmayan bir süreçte hazırlanmış, eğitim uzmanlarının, üniversitelerin ve demokratik kitle örgütlerinin değil, yandaş sendikaların görüşleri doğrultusunda hazırlanmış ve pilot uygulamaya gidilmemiştir. Müfredatlar ülkelerin en az anayasaları kadar önemlidir, eğitimin amaçlarıyla ilgilidir. Eğitimin acil çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine, yine bir müfredat değişikliğiyle sadeleşmeyi çağdaş, bilimsel ve laik eğitimin son parçalarını da yok ederek yapacakları açıktır.” Başkan Ertuğrul, bir de atanamayan öğretmenler sorununa vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'mülakat kalkacak' demesine rağmen, MEB'in mülakat konusunda direndiğini ve haksızlığı savunduğunu söyleyen Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, “Biz, mülakatın kaldırılmasını istiyoruz. Bu adaletsizlik son bulmalı. Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin yanındayız” dedi.

2002 YILINDAN BU YANA MİLLİ EĞİTİM BAKANLARI

-Erkan Mumcu
-Hüseyin Çelik
-Nimet Çubukçu
-Ömer Dinçer
-Nabi Avcı
-İsmet Yılmaz
-Ziya Selçuk
-Mahmut Özer
-Yusuf Tekin

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.