Erdal: Mali müşavirler iş   yükü altında eziliyor

Erdal: Mali müşavirler iş yükü altında eziliyor

Meslektaşlarının sorunlarını her zaman dile getirdiklerini belirten Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, “İnsani şartlarda yaşamak biz mali müşavirlerin de anayasal hakkıdır” dedi

Oda binasındaki basın toplantısı düzenleyen Abdil Erdal, meslek gruplarının çok ağır iş yükü altında ezildiğini belirterek problemlerinin en yakın sürede çözülmesi gerektiğini kaydetti.

MESLEKTAŞLARININ SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

Mali müşavirlerin yoğun mesai altında çalıştıklarını dile getiren Abdil Erdal, meslektaşlarının sosyal hayatlarını yaşayamadığını söyledi. Erdal, “Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin 4 güne indirilmesi tartışılırken biz Mali Müşavirler olarak neredeyse sürekli ofislerimize hapsediliyoruz. Görünürde mükellef veya işverenlerden istenilmekle beraber, iktisadi ve sosyal hayata ilişkin ihtiyaç duyulan hemen her veri mali müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir. Bu durum meslek mensuplarının zaten çok ağır bir iş yükü altında ezilmelerine sebebiyet vermekte iken bir de beyan ve bildirimleri almak için kullanılan sistemlerin sağlıklı çalışmaması ve yoğunluk dönemlerinde tıkanması, zamanla yarışan meslektaşlarımızın streslerini artırmaktadır. Meslektaşlarımız, rutin dönemlerde dahi beyan ve bildirimleri sağlıklı bir şekilde hazırlayamaz hale gelmiştir” diye konuştu.

MALİ MÜŞAVİRLER EKONOMİK KALKINMANIN MİMARIDIR

Abdil Erdal, mali müşavirlerin ölçüsüz iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesi ile yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Erdal, meslektaşlarının insani yaşam hakkının ellerinden alındığını öne sürerek, şunları söyledi: “İnsani şartlarda yaşamak biz mali müşavirlerin de anayasal hakkıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan her ay beyan sürelerinin uzatılmasını değil, günümüzde yapay zekâ teknolojisinin kullanıldığı bir çağda, elektronik uygulamalar aracılığıyla toplanan verilerin etkin bir şekilde sınıflandırılmasını ve yasal olarak veri talep eden kurumlarla, örneğin Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu gibi tüm kamu kurumlarıyla paylaşılmasını talep ediyoruz. Aynı verilere dayalı olarak yapılan tekrarlı beyan ve bildirim yüklerinin hafifletilmesini istiyoruz. Ayrıca, vergi beyan dönem ve sürelerinin, resmî tatil günleri dikkate alınarak düzenlenmesini talep ediyoruz. Mali müşavirler, ekonomik kalkınmanın mimarıdır, toplum için değer, ekonomi için vazgeçilmez güçtür. Mali müşavirler, rakamlarla geleceği inşa eden uzmanlardır. Biz Mali müşavirler, başta iş yükümüz olmak üzere karşılaştığımız pek çok soruna çözüm bulunması ve destek sağlanması halinde, bugüne dek sunduğumuz hizmetleri daha da artırarak sürdüreceğiz.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum